Smeg introduceert nieuwe inbouwovens met magnetronfunctie

Unieke innovatie voor de heerlijkste gerechten

Smeg heeft een nieuwe reeks 45 cm inbouwovens met magnetronfunctie geïntroduceerd. De inbouwovens hebben een maximale oventemperatuur van maar liefst 250°C en uitgebreide ovenfuncties, zodat de heerlijkste gerechten kunnen worden bereid, ook op hoge temperatuur. Daarnaast beschikken deze compacte ovens ook over een magnetronfunctie.

De nieuwe inbouwovens van Smeg met magnetronfunctie mogen niet worden verward met de alom bekende combi-magnetrons. Een combi-magnetron is namelijk geen echte oven, maar een magnetron met extra functies, waaronder oven- en grillfuncties. Op de eerste plaats is een combi-magnetron gericht op het verwarmen en ontdooien van eerder bereide gerechten of kant-en-klaar maaltijden en daarom gaat de maximale oventemperatuur slechts tot 220°C.

Smeg presenteert deze nieuwe compacte ovens met magnetronfunctie in de drie stijlvolle productlijnen Classici, Linea en Victoria. De inbouwovens uit de drie productlijnen hebben allen een inhoud van maar liefst 40 liter en dankzij de 3 kookniveaus is het mogelijk om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. De compacte ovens hebben een Ever Clean emaille interieur en beschikken over ‘Snel voorverwarmen’, waardoor de oven sneller op temperatuur komt en tussen de 6 tot 9 minuten de ingestelde temperatuur bereikt. De ovens zijn voorzien van maar liefst 18 functies, waaronder Turbohitte, Sabbath en diverse combinatiefuncties. Tevens beschikken de ovens over diverse handige opties, zoals de Warmhoudoptie, Eco Light optie en ECO-Logic optie. Daarnaast wordt door de maar liefst 20 automatische programma’s het kookgemak aanzienlijk vergroot. De handige Vapor Clean functie waarover alle drie de modellen allen beschikken, vergemakkelijkt het reinigen en onderhoud van de oven aanzienlijk. Met behulp van de unieke Vapor Clean cirkel op de bodem van de oven wordt water omgezet in stoom dat ervoor zorgt dat vuil en vetresten worden los gestoomd van de ovenwand.

De magnetronfunctie van deze inbouwovens heeft een vermogen van 1000 Watt en kan eveneens worden gecombineerd met de traditionele ovenfuncties, zoals in combinatie met de grillfunctie met een vermogen van 2000 Watt. Een draaiplateau is niet nodig bij deze modellen, waardoor ook tijdens het gebruik van de magnetronfunctie optimaal gebruik kan worden gemaakt van de ruimte.

Smeg heeft niet alleen nagedacht over de functionaliteit van de ovens, maar ook over het design en accessoires. De compacte ovens kunnen namelijk perfect worden gecombineerd met de andere apparaten uit de diverse esthetische lijnen van Smeg. Daarnaast kunnen de bijgeleverde accessoires, zoals bakplaat en ovenrooster ook gebruikt worden in de nieuwe 60 cm inbouwovens van Smeg. Omdat alles accessoires dezelfde afmetingen hebben, kunnen deze eenvoudigweg tussen de 60 en 45 cm ovens worden uitgewisseld.

Compacte 45 cm oven met magnetronfunctie uit de Classici lijn  

De compacte Classici inbouwoven met magnetronfunctie is voorzien van een vingervlekvrije RVS coating, waardoor vingerafdrukken niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Deze inbouwoven is beschikbaar in roestvrijstaal en geeft een keuken een moderne, geraffineerde en industriële uitstraling.

Compacte 45 cm oven met magnetronfunctie uit de Linea lijn

SF4120MCN & SF4120MC

Compacte 45 cm oven met magnetronfunctie uit de Victoria lijn

SF4920MCN, SF4920MCP & SF4920MCX

Het klassieke design van de Victoria lijn komt ook duidelijk terug in de nieuwe inbouwovens in de uitvoeringen SF4920MCN (zwart), SF4920MCP (crème) en SF4920MCX (roestvrijstaal). Deze oven geeft iedere keuken een unieke en elegante uitstraling.

Beschikbaarheid en prijzen

De inbouwovens zijn vanaf nu verkrijgbaar.

SF4390MCX: € 1.297,00

SF4120MCN: € 1.347,00

SF4120MC: € 1.347,00

SF4920MCN: € 1.499,00

SF4920MCP: € 1.499,00

SF4920MCX: € 1.499,00

Download PDF
Download PDF
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"