SMEG WINT 5 GOOD DESIGN AWARDS

02 MAART 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
SMEG WINT 5 GOOD DESIGN AWARDS

Sinds 1950 worden de internationale Good Design Awards toegekend aan de meest originele en innovatieve producten, op basis van esthetiek, functionaliteit en milieubewustheid. Een jury van deskundigen, bijeengebracht door het Chicago Athenaeum - Museum van Architectuur en Design - in samenwerking met het Europees Centrum voor Architectuur, Kunst, Vormgeving en Urbanisatie heeft voor de vijfde keer Smeg verkozen als een van de winnaars van de prestigieuze Good Design Award 2015.

Smeg werd onderscheiden voor maar liefst vijf producten, waaronder de nieuwe 45 cm Linea ovens, de 110 cm Victoria fornuizen en de 60 cm Victoria ovens en de nieuwe waterkoker en blender uit de klein huishoudelijke range. Deze zijn ontworpen in samenwerking met Matteo Bazzicalupo en Raffaella Mangiarotti van deepdesign © studio.

Naast de prestigieuze Good Design Awards heeft Smeg tevens een aantal andere internationale design awards in de wacht weten te slepen, waaronder de iF Design Award voor de Jaren 50 broodroosters en keukenmachines en de Red Dot Design Award voor de broodroosters.

Ga voor meer informatie naar:

Over de Good Design Awards: http://www.g-mark.org/?locale=en

Over de winnende producten: www.smeg.nl

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"