SMEG WINT ZEVEN GOOD DESIGN AWARDS 2016

232984 good%20design%20logo 7328dc original 1483452269

Amsterdam, 3 januari 2016 - Elk jaar, vanaf 1950, worden de internationale Good Design Awards toegekend aan de meest originele en innovatieve producten, op basis van esthetiek en functionaliteit en milieubewustheid. Een jury van deskundigen, bijeengebracht door het Chicago Athenaeum - Museum van Architectuur en Design - in samenwerking met het Europees Centrum voor Architectuur, Kunst, Vormgeving en Urbanisatie heeft voor de zesde keer Smeg verkozen als een van de winnaars van de prestigieuze Good Design Award 2016.

232978 cvi618nr 799ef9 original 1483452147

Smeg werd onderscheiden voor maar liefst zeven producten, waaronder de nieuwe 45 cm wijnklimaatkast, sommelierlade, 60 cm oven, Blade Flame burner kookplaten en gecombineerde kookplaten uit de Dolce Stil Novo lijn. De producten uit deze lijn werden geprezen voor het verfijnde design en de uitmuntende technologische innovatie op het gebied van huishoudelijke apparatuur.

Daarnaast zijn de kleurrijke CPf9GP Portofino fornuizen en de SJF01 Slowjuicer in de prijzen gevallen.

232967 sjf01creu 5 b92d79 large 1483452044

De Slowjuicer, ontworpen in samenwerking met Matteo Bazzicalupo en Raffaella Mangiarotti van deepdesign © studio, wordt gekenmerkt door de exclusieve SST slow squeeze technologie (43 rpm) met koud extractie systeem.

De nieuwe Portofino fornuizen zijn geïnspireerd op de beroemde Ligurische kustplaats Portofino en combineren in perfecte harmonie de lichte, heldere Mediterrane kleuren met sterk roestvrijstaal. Hiermee geven zij de keuken een speel doch professioneel karakter.

Al meer dan 65 jaar heeft Smeg onvermoeibaar gewerkt om esthetiek en technologie te combineren, het creëren van apparaten die zowel stijl en functionaliteit bieden. Hiermee heeft Smeg zich op de internationale markt weten te positioneren als een excellent merk. Smeg's prestaties zijn ook erkend met een aantal toonaangevende awards, waaronder - voor de zesde keer op rij - de Good Design Awards.

Download PDF
Download PDF
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"