SMEG COMBI-STOOMOVENS

Bereid gerechten op een gezonde manier in de combi-stoomoven van Smeg

“Summer bodies are made in the winter” wordt er beweerd. Ai, het is al lente..! Naast zwoegen in de sportschool is er een andere manier om je lichaam in shape te krijgen: ga stomend de zomer in en bereid gerechten op een veel gezondere manier in een Smeg stoomoven.

Gerechten stomen scheelt niet alleen calorieën omdat er geen boter of vet meer nodig is; met stomen worden tevens alle voedzame bestanddelen behouden. Vlees blijft malser en groenten behouden hun kleur en bite wanneer ze worden klaargemaakt in een stoomoven. En wist je dat je zelfs desserts en taarten in een handomdraai kunt bereiden in een (combi-)stoomoven? Om je te belonen vindt je aan het einde van dit bericht een heerlijk recept voor een Italiaanse rijstpudding waar je mee kunt zondigen.

 

Voor de enthousiaste thuiskok is een Smeg stoomoven ideaal. Door de verschillende kookniveaus kun je namelijk meerdere gerechten tegelijk klaarmaken en zijn er diverse automatische programma’s die het koken vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een automatisch programma voor taarten en muffins, waarbij de temperatuur en warmtespreiding constant wordt gehouden of gebruik de speciale rijsstand voor brood en pizza, waardoor de oven van bovenaf wordt verwarmd tot zo’n 40°C. Koken is nog nooit zo makkelijk geweest!

246853 sf4603vcnx 83 3d2dd5 large 1494405973

 

Daarnaast beschikken de ovens over automatische in- en uitschakeling, waarbij de oven automatisch aan of uit gaat op een vooraf ingesteld tijdstip. De functie ‘snel voorverwarmen’ biedt de mogelijkheid dat de gewenste temperatuur binnen enkele minuten wordt bereikt, waardoor het bereiden van recepten nog meer bakplezier oplevert.

 

Dankzij de geavanceerde interfaces van Smeg worden de producten zodanig ontworpen dat ze zowel zeer functioneel als makkelijk te onderhouden zijn. Het Ever Clean emaille vermindert de aanhechting van bakvet aan de binnenkant van de oven, terwijl de Vapor Clean functie het reinigen van de oven vergemakkelijkt door middel van stoom dat het vuil  in de oven los weekt.

246849 sf4604vcnx 6 1a84c6 large 1494405869

 

Smeg ovens zijn functioneel en geven de keuken een eigen identiteit en uitstraling. Er kan gekozen worden uit 4 verschillende designs: Dolce Stil Novo, Linea, Classici en Victoria. Dolce Stil Novo valt op door zijn uiterlijk van zwart glas met koperen of RVS details. De ovens uit de Linea lijn worden gekenmerkt door een moderne en minimalistische stijl met glas en rvs. Klassieke vormen karakteriseren de ovens van de eerste productlijn ooit gecreëerd door Smeg: de Classici. De ovens uit de Victoria lijn in crème, zwart en rvs vallen op door hun tijdloos design, Smeg logo en chromen bedieningsknoppen en handvaten.

Smeg Combi-Stoom Modellen

LINEA

SF4140VC SF4140VCN SF4120VC SF4120VCN

CLASSICI

SF4395VCX SF4390VCX

VICTORIA

SF4920VCP SF4920VCN SF4920VCX

DOLCE STIL NOVO

SF4604PVCNR SF4604PVCNX SF4604VCNR

SF4604VCNX SF4603VCNR SF4603VCNX

De Smeg combi-stoomovens zijn te bezichtigen in de SMEG Showroom: Withoedenveem 12, 1019 HE Amsterdam.

Recept: Budino di riso all’arancia e mandorle

Rijstpudding met sinaasappel en amandel

246891 smeg%20rijstpudding 8325c9 original 1494406567

Recept voor 7 personen

Bereidingstijd: 90 minuten

Auteur: Indipendenti

 

Ingrediënten:

Bodem

100 gram droge koekjes, fijngemalen

40 gram amandelmeel

65 gram gesmolten boter

1 eetlepel poedersuiker

Vulling

50 gram rijst

250 milliliter melk

170 gram ricotta

170 gram mascarpone

50 gram gemalen amandelen

100 gram suiker

Zest van 2 sinaasappels

2 eieren

Zout

Garnering

Aardbeien

Sinaasappelschijfjes

Bereiding:

 

Verwarm de combi-stoomoven voor op 100 °C. Was de rijst en kook deze circa 10 minuten in licht gezouten water. Giet de rijst af, voeg de melk en sinaasappelzest toe en kook de rijst op laag vuur gedurende 20-25 minuten, totdat deze gaar is. Laat vervolgens afkoelen.

 

Smelt in een pan de boter en voeg daar de poedersuiker, het amandelmeel en de verkruimelde koekjes aan toe. Verveel het mengsel over 7 rond taartvormpjes van circa 6/8 cm. Zorg ervoor dat de bodems in alle vormpjes glad en even dik zijn.

 

Meng in een keukenmachine, op lage snelheid, de eieren met de suiker en breng op smaak met de sinaasappelzest. Voeg langzaam de rijst, ricotta en mascarpone toe aan het mengsel. Voeg als laatste de verkruimelde amandelen toe.

 

Verdeel de vulling over de 7 taartvormpjes.

 

Bak de taartjes in de stoomoven gedurende circa 20 minuten op 100 °C met stoom. Test met een cocktailprikker of de vulling klaar is; deze is gaar als de prikker droog blijft. Bak, zodra de vulling gaar is, de taartjes nog 5 minuten op 150 °C met hetelucht en grill functie.

 

Haal de taartjes uit de oven, laat afkoelen en plaats ze vervolgende minimaal 4 uur in de koelkast.

 

Haal de desserts uit de taartvormpjes en garneer met schijfjes sinaasappel en een halve aardbei.

Download PDF
Download PDF
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"