Topchef 2011 kookt met Smeg

04 FEBRUARI 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Smeg speelt ook dit jaar weer een belangrijke rol in het TV-programma Topchef. Net zoals in de vorige serie zullen zowel de chef-koks als de kandidaten hun culinaire hoogstandjes bereiden op kookeilanden die bestaan uit Smeg apparatuur. Zo kunnen deelnemers aan de slag met de herkenbare roestvrijstalen SMEG stoomovens en gaskookplaten.

Na een succesvolle reeks van Topchef 2010 zal vanaf maandag 28 februari een nieuw seizoen te zien zijn op RTL 5. Meesterkok Robert Kranenborg en chefkok Julius Jaspers gaan dit jaar op zoek naar jonge professionals die alles zullen doen om een carrière als chefkok te verwezenlijken. Zij zullen wederom bijgestaan worden door diverse Nederlandse topchefs die stuk voor stuk één of meer Michelin-sterren op hun naam hebben staan.

Smeg speelt ook dit jaar weer een belangrijke rol in het programma. Net zoals in de vorige serie zullen zowel de chef-koks als de kandidaten hun culinaire hoogstandjes bereiden op kookeilanden die bestaan uit Smeg apparatuur. Zo kunnen deelnemers aan de slag met de herkenbare roestvrijstalen SMEG stoomovens en gaskookplaten. De producten waarmee gewerkt gaat worden, zullen daarnaast worden bewaard in de herkenbare matzwarte ’Black Velvet’ koelkasten. Dankzij de samenwerking heeft het programma de beschikking over de beste apparatuur met een chique en culinaire uistraling, waardoor zowel de chef-koks als de kandidaten zich van hun beste kant kunnen laten zien.


De lat zal voor de kandidaten in deze serie een stuk hoger liggen, aangezien zij al over de nodige kennis en kunde in keuken beschikken. Twaalf weken lang zullen uiteindelijk 64 van de 128 geselecteerde kandidaten een spannende culinaire strijd met elkaar aan gaan, waarna één van hen zich uiteindelijk de winnaar van ‘Topchef 2011’ mag noemen.

Tijdens Topchef 2011 zullen Robert Kranenborg en Julius Jaspers, samen met de gast topchefs, kookworkshops geven op een speciaal kookeiland dat is ingevuld met de volgende apparaten:

 • GKC641-3 (2x), Gaskookplaat 60 cm, roestvrijstaal
 • S45VX2, Classici stoomoven 45 cm, roestvrijstaal
 • SC399x-8, Classici multifunctionele oven 60 cm, roestvrijstaal
 • FA55PCIL, Side-by-side koelkast, roestvrijstaal
 • LQR116F-2, Spoelunit, roestvrijstaal
 • MDQ5-IS, Mengkraan, roestvrijstaal
 • SCV115-1, Wijnklimaatkast, roestvrijstaal
 • SDP20+P-SDP20, Home Garden met voetstuk, roestvrijstaal


De kandidaten zullen op 8 identieke kookeilanden de diverse kookopdrachten uitvoeren die ze krijgen van de topchefs. Deze kookeilanden zijn ingevuld met de volgende apparatuur:

 • GKC955, Gaskookplaat 90 cm, roestvrijstaal
 • FAB28RBV (4x), Jaren ’50 koelkast rechtsdraaiend, Black Velvet
 • FAB28LBV (4x), Jaren ’50 koelkast linksdraaiend, Black Velvet
 • S45VX2, Classici stoomoven 45 cm, roestvrijstaal
 • SC381X-8, Classici multifunctionele oven 60 cm, roestvrijstaal
 • VQ72F-2, Spoelunit, roestvrijstaal
 • MDQ5-IS, Mengkraan, roestvrijstaal
 • BB3679, Gietijzeren grillplaat
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"