Nieuwe vaatwassers van Smeg: zuinig en innovatief

23 JUNI 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Smeg introduceert een aantal nieuwe inbouw en vrijstaande vaatwassers met ruimte voor 13 of 14 couverts. De vaatwassers beschikken over diverse handige nieuwe opties die het gebruikscomfort aanzienlijk vergroten. Daarnaast zijn de vaatwassers zuiniger geworden in het gebruik en kunnen de modellen met de EnerSave optie tot wel 20% energie besparen. Verder beschikken de top modellen over een handige besteklade en ActiveLight.
Flexibele indeling
Over de indeling is goed nagedacht, zodat de beschikbare ruimte voor zowel de 13 als de 14 couverts vaatwassers optimaal kan worden benut.Zo beschikken de 14 couverts modellen STA6539L en LSA6539X bovenin over een extra besteklade, waardoor er meer ruimte is voor de vaat.Beide modellen vaatwassers hebben een bovenkorf die op drie niveaus verstelbaar is. Hierdoor kan meer ruimte in de onderkorf worden gecreëerd voor bijvoorbeeld grote borden of vazen. Daarnaast beschikken diverse modellen over het EasyGlide systeem, dat ervoor zorgt dat de korf soepel kan worden in- en uitgeschoven.

Active Light
De inbouw vaatwassers STA13L en STA6539L hebben een innovatieve nieuwe functie: Active Light. Tijdens de wascyclus schijnt er een subtiele rode LED-lichtstraal op de vloer, die aangeeft dat de machine nog bezig is met het programma. Aan het einde van de wascyclus gaat de lichtstraal automatisch uit, zodat de gebruiker weet dat de vaatwasser kan worden uitgeruimd.

EnerSave

Het merendeel van de nieuwe vaatwassers van Smeg beschikt over de nieuwe EnerSave optie. Deze optie zorgt ervoor dat het energieverbruik tot 10% of 20% ten opzichte van energieklasse A kan worden verminderd. Aan het einde van de droogcyclus opent de deur automatisch een paar centimeter; op deze manier wordt een perfect droogresultaat gegarandeerd.
Daarnaast is ook het waterverbruik van de nieuwe modellen gereduceerd: de vaat wordt perfect schoon met slechts 10 liter water voor de 13 couverts modellen en 12 liter voor de 14 couverts vaatwassers.

De nieuwe Smeg 13 en 14 couverts vaatwassers zijn verkrijgbaar in zowel inbouw als vrijstaand. Het uitgebreide assortiment biedt voor elke keuken een geschikte oplossing.

De volgende nieuwe modellen zijn onder andere beschikbaar:
 • LSA13X
 • LSA6444X
 • LSA6539X
 • STA13L
 • STA6539L
 • STA317AT
 • PLA6442X

 • Over Smeg

  Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

  Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

  "Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

  Smeg is een acronym voor:

  Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

  hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"