Smeg nieuwe partner Art of Kitchens

12 AUGUSTUS 2011, AMSTERDAM
Samenvatting
Van 18 t/m 22 september presenteert Smeg in samenwerking met Art of Kitchens haar nieuwe collectie tijdens de Küchenmeile 2011 in Duitsland. De apparaten van Smeg worden gepresenteerd in de design keukens van Art of Kitchens, waardoor een totaal concept wordt geboden aan de klanten. De presentatie is een perfecte combinatie tussen stijl, sfeer en kwaliteit.

De samenwerking tussen Art of Kitchens en Smeg is een logische keuze gezien de gezamenlijke focus op Italiaans design, innovatieve technieken en moderne ontwerpen. Andere partijen die samenwerken met Art of Kitchens zijn: Electrolux, Quooker, Zanussi, Mereno, Arte di Granito, Dekker, Bontempi en Consentino.

Producten Smeg bij Art of Kitchens
De nadruk ligt op design en kwaliteit. Zo zullen twee 45 cm panorama lijnen, Classici en Linea, bestaande uit een koffiemachine, stoomoven, combi-magnetron, maar ook een magnetron en multifunctionele oven, zichtbaar zijn. Ook worden de luxe Opera fornuizen van Smeg, marktleider op het gebied van 90cm fornuizen, gepresenteerd. Deze fornuizen kunnen uitstekend gecombineerd worden met de 45cm Classici apparaten uit de panorama lijn. Daarnaast staat Smeg bekend als fabrikant van een zeer uitgebreid assortiment gaskookplaten. Een selectie design gaskookplaten wordt daarom getoond tijdens Art of Kitchen; allen voorzien van een wokbrander en beschikbaar in zowel vlak opbouw als vlak inbouw. Op het gebied van vaatwassers worden de nieuwste modellen gepresenteerd, w.o. de innovatieve door-to-floor modellen en de energiezuinige EnerSave modellen. Om het assortiment compleet te maken worden tevens de bijzondere afvoerloze gashaarden (beschikbaar in Classici, Linea en Jaren 50 design) van Smeg getoond tijdens de Küchenmeile. Kortom; een compleet assortiment design apparatuur die toepasbaar is voor  alle type keukens.

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"