Nieuw: Glas-op-staal kookplaten van Smeg

De kracht van roestvrijstaal en de elegantie van glas

05 JULI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
De gas-op-glas kookplaten uit de Linea collectie van Smeg zijn allen uitgerust met het nieuwe glas-op-staal concept, dat exclusief is ontwikkeld door Smeg. Een stalen laag wordt, esthetisch onzichtbaar, aan de onderkant van het glazen oppervlak bevestigd, waardoor de weerstand en het veiligheidsaspect van de kookplaten wordt vergroot. Het glazen oppervlak van deze gaskookplaten oogt modern en minimalistisch en is compleet in lijn met de meest recente trends op het gebied van interieur.

Optimale veiligheid
De Linea kookplaten zijn niet alleen geraffineerd, elegant en tijdloos, maar dankzij het innovatieve doch eenvoudige glas-op-staal concept ook veilig in gebruik. In het  extreme geval dat het glas van de kookplaat per ongeluk zou breken, zorgt een speciale lijm tussen het glas en de stalen plaat ervoor dat het glas op zijn plaats blijft en de verspreiding van glas(splinters) wordt vermeden. De kookplaat kan veilig blijven worden gebruikt totdat het glazen kookoppervlak kan worden vervangen.

Functioneel design
De kookplaten van Smeg zijn ontworpen met het oog op design, techniek en functionaliteit. De glas-op-staal gaskookplaten hebben verticale branders, waardoor de vlam verticaal naar boven, direct op de onderzijde van de pan wordt gericht (i.p.v. opzij). Hierdoor kan de kookplaat efficiënter en energiezuiniger worden gebruikt. Daarnaast hebben de glas-op-staal kookplaten een kookoppervlak dat uit één geheel bestaat, waardoor ze eenvoudig kunnen worden gereinigd. De karakteristieke Linea bedieningsknoppen en design pannendragers maken deze gaskookplaten tot echte blikvangers in de keuken. Enkele glas-op-staal gaskookplaten hebben Linea bedieningsknoppen die oplichten wanneer de kookplaat wordt gebruikt. Dit is niet alleen een bijzonder detail qua design, maar ook een nuttige veiligheidsmaatregel; als een werkende brander vergeten wordt - ook als deze niet brandt - blijft de bedieningsknop verlicht.

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"