Wijn op perfecte temperatuur tijdens de feestdagen!

Smeg Wijnklimaatkast

01 OKTOBER 2012, AMSTERDAM

De huidige trend is dat steeds meer mensen de feestdagen thuis vieren in plaats van in een restaurant. Dankzij de inspiratie van Jamie Oliver en Gordon Ramsay kan nu iedereen de heerlijkste gerechten bereiden die niet onderdoen voor de gerechten in een gemiddeld restaurant. Bij deze gerechten horen uiteraard goede wijnen en misschien zelfs wel die ene bijzondere fles die bewaard is voor een speciaal moment. De echte wijnliefhebbers kunnen deze feestdagen hun hart ophalen, want de perfecte wijn wordt, net als in het favoriete restaurant, op perfecte temperatuur geserveerd dankzij de wijnklimaatkast van Smeg. Dus of je nu een chique diner of een groot feest geeft tijdens de feestdagen, de wijnen en champagnes zijn in ieder geval op de juiste temperatuur!

In de wijnklimaatkast kunnen zo’n 198 flessen van 0.75 liter bewaard worden op verschillende temperaturen, afhankelijk van het soort wijn. Dat betekent dat zowel mousserende witte en rode wijnen (die op een temperatuur tussen 8°C - 12°C bewaard moeten worden) als volle, rode wijnen (die een temperatuur van 16°C tot 18°C dienen te hebben) in dezelfde ruimte opgeslagen kunnen worden dankzij de twee interne temperatuurzones. Op een digitaal display met geïntegreerde bedieningstoetsen wordt gelijktijdig de boven- en ondertemperatuur weergegeven, waardoor de interne temperatuur eenvoudig gecontroleerd en eventueel aangepast kan worden.

De esthetiek van deze kast sluit met haar roestvrijstalen kast, glazen deur en rvs handvat perfect aan op de overige apparatuur in het assortiment van Smeg.

Temperaturentabel voor wijnen
Rode wijnen met veel tannine: 16-18°C
Lichte, fruitige rode wijnen: 10-14°C
Complexe, droge witte wijnen: 12-14°C
Rosé: 6-12°C
Lichte, droge witte wijnen: 8-10°C
Zoete witte wijnen: 6-8°C
Mousserende wijnen: 6-8°C

www.smeg.nl

Verkoopadviesprijs Smeg wijnklimaatkast SCV115-1:  €  2.401,-.

Afbeeldingen
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"