Smeg & Fiat : SMEG500

Een koelkast onder de motorkap van een Fiat 500

04 JUNI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Voor een nieuw, uniek ontwerp voor de ‘Fiat 500 Design Collection’ hebben Fiat en Smeg, in samenwerking met Italia Independent, hun handen ineengeslagen voor een bijzondere combinatie van vorm en functie... want een koelkast is niet alleen een huishoudelijk apparaat en een motorkap niet alleen een onderdeel van een auto. Op 30 mei 2013 is de ‘SMEG500’ gelanceerd in de beroemde concept store Colette aan de Rue Saint-Honore in Parijs.

Deze samenwerking komt voort uit de interesse die Fiat altijd heeft gehad voor de wereld van design, niet alleen toegepast op de auto-industrie, maar ook voor andere gebieden. Smeg, bekend om haar uitgebreide know-how om ad hoc technologische oplossingen te creëren in combinatie met design en functionaliteit, bleek het ideale bedrijf om samen dit ambitieuze project mee te realiseren.

In de jaren vijftig hebben de twee iconen van ‘Made in Italy’ al eerder hun handen ineengeslagen: het waren de jaren van massale motorisering en de ontwikkeling van witgoed en, met de medewerking van Smeg, produceerde Fiat in die jaren ook koelkasten. Vandaag de dag weten Smeg en Fiat, met dit nieuwe project, nog steeds te verbazen. Het vernieuwen van design, het ontlokken van een glimlach en het combineren van creativiteit en technologie zijn kenmerkend zijn voor beide merken. Zo ontstond een koelkast die zijn functie vervuld in een nieuw jasje en daardoor veel meer wordt dan alleen een koelkast; iets dat opvalt, verbaasd en vernieuwd en dus een waar collectors item is!

De SMEG500 is beschikbaar in het wit, rood, groen en blauw.

Citaten
""Ik ben erg blij dat we na jaren werk erin geslaagd zijn dit product te lanceren, dat de oude samenwerking tussen Fiat en Smeg, mede dankzij de creativiteit van Italia Independent, weer nieuw leven inblaast. De Fiat 500 is een Italiaans icoon dat vanaf vandaag een nieuwe dimensie vindt in horecagelegenheden en in huiskamers wereldwijd."" Lapo Elkann - Fiat
""Dat Smeg en Fiat, in samenwerking met Italia Independent, in staat waren om de Smeg 500 te creëren, is voor mij een kwestie van persoonlijke trots. Dit project, waar ik sterk in geloofde, eert de nagedachtenis van mijn opa: toen hij Smeg direct na de Tweede Wereldoorlog oprichtte, was één van de eerste samenwerkingen het creëren van koelkasten voor Fiat. Daarnaast toont deze samenwerking onze toewijding aan creativiteit en "Made in Italy"."" Vittorio Bertazzoni, CEO van Smeg
Afbeeldingen
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"