Smeg 50 style - nieuwigheden in de brochure

12 JUNI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Dat retro design populair blijft, blijkt uit het nog steeds groeiende succes van de Smeg ‘Jaren 50’ apparaten, die zich onderscheiden zich door de levendige kleuren en een uniek retro design gecombineerd met de allernieuwste technologie.

Het eerste apparaat in deze stijl was de beroemde FAB28 koelkast, die ondertussen is uitgegroeid tot een internationaal stijlicoon op het gebied van interieur. Na de succesvolle FAB28, werd vervolgens een reeks apparaten ontwikkeld in dezelfde unieke stijl: koelkasten - in verschillende afmetingen en capaciteiten - diepvriezers, wasmachines, vaatwassers en gashaarden. Vandaag de dag is het mogelijk om het gehele interieur in te richten in de unieke jaren 50 stijl.

Een greep uit de nieuwigheden in de brochure:

  • Nieuw in het ‘Jaren 50’ assortiment van Smeg is de FAB50, een vrijstaande koel-vriescombinatie die met een netto inhoud van 362 liter (koelgedeelte) en 107 liter (vriezer) groter is dan de FAB32 en FAB30. (p.8/9)
  • De FAB32 is iets hoger geworden en, net zoals de FAB50, uitgerust met een NO FROST systeem, wat ervoor zorgt dat de hoeveelheid vocht in het koel- en vriesgedeelte wordt gereduceerd, waardoor de vorming van ijskristallen (rijp) aan de binnenzijde van het vriesgedeelte wordt voorkomen. (p.10/11)
  • FAB30 en FAB32 hebben vanaf nu energieklasse A++ (FAB28 was al A++) (p.10/12)
  • Ook nieuw in het assortiment is de ST2FAB, een vaatwasser die ingebouwd wordt in de keuken. (p.28/29)
  • De vrijstaande vaatwassers zijn nu ook verkrijgbaar in de kleuren limegroen en oranje (p.26/27) en de wasmachines zijn naast roze en blauw, nu ook in het wit en crème beschikbaar. (p.32/34)
  • De kleine koelkast FAB10 is er nu ook in een Italiaanse Tricolore uitvoering. (p.20/21)

www.smeg50style.com

Zie hieronder beeld van alle nieuwe en vernieuwde producten. Overige beelden uit de jaren 50 collectie kunnen worden opgevraagd.

Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"