Koken met smaak dankzij de nieuwe combi-stoomovens van Smeg

Compacte combi-stoomovens met veelzijdige functies en uitgesproken design

10 JULI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Met de combi-stoomovens van Smeg kook je voortaan nog gezonder en lekkerder. Het voordeel van koken met stoom is namelijk dat voedsel op een natuurlijke manier wordt bereidt, en daarbij ook alle voedzame bestanddelen en smaak behoudt. Daarnaast is voor stomen is geen boter of olie nodig, ideaal voor als je minder vet wilt eten. Smeg introduceert twee combi-stoomovens in de designs Linea en Classici, waarbij je voedsel kan bereiden d.m.v. stoom, hetelucht of een combinatie van beide functies.

Koken met stoom
Het koken met stoom heeft vele voordelen. Bij stomen wordt het eten, van groente tot vis en van vlees tot desserts, niet in hete vloeistof bereid, maar in de stoom daarvan. Doordat het eten bij stomen niet met de vloeistof in aanraking komt, blijven het aroma en de smaak goed bewaard. Daarnaast droogt, door het stomen, het eten niet uit en worden alle voedzame bestanddelen bewaard. Ook is er geen smaak of geur overdracht, dus kunnen verschillende gerechten gelijktijdig worden bereidt. Zowel vlees, vis, gevogelte, schaal- en schelpdieren, als groente en rijst kunnen worden gestoomd. Met behulp van de combi-stoomoven kunnen zelfs heerlijke desserts zoals crème brûlée worden gemaakt!

Een scala aan mogelijkheden
De combi-stoomovens van Smeg bieden uitgebreide bereidingsmogelijkheden; zo kan voedsel worden bereidt door middel van stoom of hetelucht, maar ook een combinatie van beide functies is mogelijk. Hierdoor wordt bijvoorbeeld stokbrood veel knapperiger en verser dan stokbrood uit een gewone oven en krijgt gestoomd vlees toch een mooie goudbruine kleur. De Smeg combi-stoomovens kunnen ook worden gebruikt voor het opwarmen of ontdooien van eten, waarbij er nauwelijks verschil waarneembaar is tussen vers bereid eten of opgewarmd eten. Het gerecht gaart dankzij de stoom niet verder en droogt niet uit, zoals bij een magnetron. Daarnaast beschikken de combi-stoomovens over automatische programma’s voor bijvoorbeeld het bereiden van vlees, vis of groente en is er zelfs een sterilisatiefunctie beschikbaar.

Eenheid in de keuken
Met nismaat van 45 cm bieden de nieuwe combi-stoomovens een brede keus aan mogelijkheden voor de indeling van de keuken. Omdat de twee designs (Linea en Classici) terugkeren in het gehele assortiment van Smeg, kunnen de combi-stoomovens perfect worden gecombineerd met de andere producten, waardoor een mooie eenheid in de keuken kan worden gecreëerd.

De combi-stoomovens zijn beschikbaar in het roestvrijstaal (Classici) en in glas met roestvrijstaal (Linea) en kunnen worden gecombineerd met de CT15-2 en CT15X warmhoudlades, waarmee een nis van 60 cm kan worden gecreëerd.

 www.smeg.nl

Afbeeldingen
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"