Smeg & Bake my Day!

01 APRIL 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Op maandag 7 april begint het nieuwe programma Bake my Day op NET5; een dagelijks programma waarin gepassioneerde amateurbakkers tegen elkaar strijden om de titel van ‘beste amateur banket-chef van Nederland’. Smeg is partner van dit spectaculaire culinaire programma dat iedere werkdag wordt uitgezonden om 20.00 uur.

Torens van profiteroles, kleurige macarons, hartige taarten, tongstrelende friandises of een bruidstaart van vier verdiepingen: er komt van alles voorbij in Bake my Day. De kandidaten worden letterlijk en figuurlijk op de proef gesteld door een gespecialiseerde jury, bestaande uit patissier Hidde de Brabander en Bakery Institute-oprichtster Vicky Littlejohn.

Vier verschillende kandidaten bereiden iedere week, met behulp van o.a. Smeg apparatuur, de smakelijkste creaties. De kookeilanden van de kandidaten zijn ingericht met twee SF390X multifunctionele ovens en één SI321D inductie kookplaat van Smeg. Daarnaast staan er zes Jaren 50 koelkasten ter beschikking van de kandidaten, in de kleuren crème, pastelblauw en watergroen.

Aan het einde van iedere week gaat slechts een van de kandidaten door naar de finale. In de laatste week van het seizoen strijden deze weekwinnaars tegen elkaar voor de titel ‘beste amateur banket-chef van Nederland’.

Bake my day is een ovenheerlijke afvalrace waarbij het water in de mond loopt!

Fotografie door Maureen Barkey

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Smeg

Smeg is producent van o.a. hoogwaardige design keukenapparatuur. Het bedrijf vindt zijn origine in Italië en is wereldwijd vertegenwoordigd met zowel eigen vestigingen, alsook via distributeurs en partners. Het hoofdkantoor van Smeg is gevestigd in Guastalla, in de provincie Emilia Romagna in Italië. Kenmerkend voor Smeg is dat het bedrijf het merendeel van de productie in eigen beheer heeft.

Smeg is vermaard om zijn exclusieve, tijdloze en technisch geavanceerde apparatuur. In samenwerking met vooraanstaande internationale architecten en industriële vormgevers weet Smeg vakmanschap en design te verenigen in innovatieve ontwerpen met een onmiskenbare eigen stijl. Alle producten van Smeg voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot duurzaamheid en veiligheid.

"Smeg, de combinatie van Italiaans design, technologie en innovatie"

Smeg is een acronym voor:

Smalterie - Metallurgiche - Emiliane - Guastalla

hetgeen betekent: "Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna"